Federația Română de Fotbal a devenit un grup infracțional organizat

0
73

Federația Română de Fotbal, prin Adunarea Generală întrunită ieri, s-a transformat într-un grup infracțional organizat.

Federația Română de Fotbal / Adunarea Generală 27 mai 2017

Dacă încalci legea fără intenție poți beneficia de circumstanțe atenuante. Dacă știi foarte bine că încalci legea atunci sigur ești un infractor. Dacă mai multe persoane se asociază cu intenția de a încălca legea, atunci vorbim de grup infracțional organizat.

Participanții la Adunarea Generală a FRF de ieri au fost avertizați că unele dintre propunerile de pe ordinea de zi sunt ilegale și cu toate acestea au votat și astfel au devenit complici la o infracțiune. Nu intrăm în toate amănuntele acum, dar mă voi referi la o modificare importantă a Statutului, în speță, articolul 12 Afilierea.

1 Afilierea reprezintă modul de dobândire a calităţii de membru al FRF de către structurile sportive. Afilierea poate fi provizorie sau definitivă. Dobândirea calității de membru al FRF se realizează în baza hotărârii Adunării Generale a FRF, independent de eventuala înregistrare a acestei operațiuni în Registrul Național ONG.
Prin această modificare a Statutului, FRF intră în coliziune frontală cu prevederile legale în vigoare. Orice modificare a actelor constitutive (Actul Constitutiv și Statutul) trebuie aprobată printr-o încheiere sau hotărâre judecătorească. În cazul Federațiilor decizia se află în aria de competență a Tribunalului București. Dacă modificările trec testul de legalitate, automat sunt înscrise în Registrul  Federațiilor.
Federația Română de Fotbal, prin această modificare a Statutului recunoaște că se află în ilegalitate și dorește să se sustragă pe viitor prevederilor legale. Modificarea componenței organelor de conducere (Adunarea Generală și Comitetul Executiv) reprezintă una dintre cele mai importante modificări ale actelor constitutive.
Actualul Comitet Executiv, cel care a înaintat propunerile Adunării Generale, nu a trecut de Tribunal și nu a fost înscris în Registrul Național al Federațiilor și în consecință, în conformitate cu Regulamentul Registrului Național, art.8, deciziile luate în numele și pe seama Federației Române de Fotbal nu produc efecte juridice: modificările aduse actului constitutiv și/sau statutului produc efecte de la data înscrierii lor în registrul special.
Cum ar fi ca orice firma din România să își modifice Statutul, prin votul Adunării Generale a Acționarilor, astfel încât să se sustragă de la plata oricărui impozit sau taxe către bugetele de stat? Nu prea sună legal, pentru că e ilegal, în aceeași măsură în care FRF nu mai vrea să înregistreze modificările actelor constitutive în Registrul Național ONG.
Aliniatul 2, al aceluiași articol e la fel de ilegal pentru că elimină restricțiile legale (și sunt destul de multe) privind afilierea membrilor: Adunarea Generală a FRF este competentă să decidă fără niciun fel de restricții asupra afilierii definitive a membrilor.

Statutul infracțional al FRF este completat la Articolul 22 cu următoarea enormitate, în completarea celei dintîi:

4. Încetarea calității de membru al FRF se realizează în baza hotărârii Adunării Generale a FRF, independent de eventuala înregistrare a acestei operațiuni în Registrul Special al Federațiilor.
Adică, Adunarea Generală, formată în mare majoritate din cluburi care nu au nici în clin nici în mânecă cu fotbalul, ce să mai vorbim de fotbalul de performanță, va putea să excludă din FRF toate cluburile profesioniste, chiar dacă se vor pronunța hotărâri definitive ale instanțelor prin care Hotărârea respectivă va fi desființată. Aberant, dar aceasta este gândirea de boschet după care se ghidează gașca ajunsă în fruntea Federației Române de Fotbal.
Să sperăm că Liga Profesionistă de Fotbal își dă seama că se află într-un mare pericol și va acționa în instanță pentru intrarea în legalitate a FRF, fiind în acest moment principala țintă a politrucilor. Acum, cluburilor din Liga 1 le-a fost luat ilegal, cu japca, un procent de 5% din drepturile de televizare, la anul le va fi lăsat un procent de 5% din drepturile de televizare. Gândiți-vă bine pentru că vi se pregătesc noi surprize!

Sper să am mai mult timp în această vară pentru a toca mărunt toată încrengătura infracțională de la Federația Română de Fotbal, dar și de la AMFB.