
Iohannis a fugit din calea comandourilor trimise de Donald Trump în Europa, ceea ce redeschide calea reluării alegerilor prezidențiale cu turul al doilea. Cel aflat în desfășurare și întrerupt de corupta Curte Constituțională a României. Însă, demisia dictatorului nu schimbă prea mult situația de ansamblu.
Chiar dacă mi-am propus să nu mai mă implic o perioadă ceva mai lungă și să scriu cât mai rar, indiferent de subiect, în anumite momente, ca acesta, nu mă pot abține.
În primul rând, trebuie să remarc panarame oportuniste care au întors armele într-un număr extrem de mare și se erijează în susținătoare ale suveranismului, care știu exact ce dorește și ce face Donald Trump, evident cu aprobarea lor. Dacă e să le asculți cu atenție nici Trump nu știe mai bine ca ele ce vrea Trump. Speră că după ce au supt zeci de ani de la țâța lui Soros și a globalismului, acum se vor putea atașa la țâța lui Trump. Numai că Trump n-are țâță și vor suge doar ce îi atârnă între picioare.
În realitatea, foarte puțini indivizi din România s-au poziționat deschis în favoarea lui Donald Trump și doar o mică parte dintre aceștia au anticipat corect ce va urma. Mă număr printre aceștia și dovadă stau articolele scrise în urmă cu un an. Ceea ce am afirmat după CPAC în martie 2024 rămâne valabil și azi. Trump a câștigat alegerile și a intrat pe o traiectorie de coliziune, în special economică, cu Rusia, China și Iran. Mai mult, a intrat pe o traiectorie periculoasă și cu alte state, precum Canada, Mexic, Columbia, Panama, țările din lumea arabă. Chiar dacă își dorește sincer pacea, singura soluție s-ar putea dovedi războiul!
Ceea ce a surprins pe toată lumea este cât de organizată și de eficientă a fost tranziția. În cele trei săptămâni scurse de la inaugurare, Donald Trump a făcut mai mult decât oricare dintre președinții americani de la Ronald Reagan încoace. Sub sloganele Promises Made, Promises Kept și Fuck Around, Find Out, Dream Team-ului lui Donald Trump a închis granițele, a anulat parte din efectele nocive ale administrației Biden, precum participarea bărbaților în competițiile sportive feminine și politicile DEI, dar cel mai important, a început destructurarea mafiei democrat-globaliste, care a parazitat bugetul SUA.
Elon Musk este Eliot Ness al zilelor noastre. Cu o echipă restrânsă, a reușit să expună publicului american o fraudă colosală, fără precedent în istorie. Ceea ce va da mult de lucru Procurorului General Pam Bondi, confirmată recent de Senat.
Problema gravă pentru România e că tentaculele Mafiei s-au întins la nivel mondial, iar banii din taxele cetățenilor americani au hrănit inclusiv lacheii de pe malurile Dâmboviței. Momentan, cercetarea vizează doar stabilirea faptelor, însă, cât de curând, se va trece la ancheta oficială cu privire la identificarea făptașilor și a complicilor lor. De aceea este de așteptat ca echipe mixte formate din angajați ai Departamentului de Stat, Departamentului Apărării, Trezoreriei și FBI să descindă în forță în România, veriga cea mai slabă a lanțului globalist din UE. Însă, aceste echipe vor descinde peste tot în Europa. Ținta principală este Ursula von der Leyen care va fi, sper, săltată de FBI, chiar din biroul de la Bruxelles. Aceea va fi o zi absolut minunată.
Totuși, ancheta din România, chiar dacă ne va scăpa de jegurile aflate la putere de trei decenii și va duce la dispariția PSD și PNL, are inevitabil și aspecte negative. Banii furați din taxele americanilor, care au hrănit gurile tapalagilor și pricopiilor, vor trebui restituiți. În cea mai optimistă variantă vorbim de minim un miliard de dolari.
Din păcate, chiar dacă după alegerile anticipate, care cred că vor avea loc în maxim un an, partidele așa-zis suveraniste vor ajunge la guvernare, nu au la dispoziție capacitățile și pârghiile necesare pentru a copia modelul american. Cu siguranță AUR este ceea mai bine poziționată formațiune pe acest culoar și va conduce probabil coaliția, POT va crește semnificativ ca scor, dar momentan este în faza de coagulare doctrinară și, din punct de vedere practic, are doar obiective punctuale. Aici trebuie să menționez că deși am rămas fidel principiilor și doctrinei Partidului România Mare, sprijin prin cotizație partidul condus de Ana Maria Gavrilă. Dar, atât!
Aici trebuie să fac câteva precizări, cu toate că sunt de lămurit foarte multe aspecte. De aceea mă și bate gândul să mă apuc de tik-tok, cu toate că nu îmi surâde deloc ideea. Nu mi se potrivește.
Suveranismul, ca și globalismul, nu reprezintă un curent politic omogen. În ciuda criticilor, suveranismul nu este bazat pe ideea de izolaționism. Dacă analizăm cu atenție ceea ce petrece în țările care au instalat conduceri suveraniste în ultimul deceniu, în special, în America de Sud, Centrală și de Nord, constatăm că principiul central este suveranitatea și libertatea cetățeanului, iar relațiile internaționale se bazează pe respect reciproc și suveranitatea națiunilor.
Evident, excepție fac chiar Statele Unite ale Americii, care are ca traumă și obiectiv hegemonia nostalgică a Imperiului. Aceasta e ușor sesizabilă prin ceea ce a impus Donald Trump ca temă de discuție pe scena internațională cu privire la Groenlanda, Panama, Canada, Mexic, Palestina, Națiunile Unite și diversele sale organizații, Tribunalul Penal Internațional, OMS, etc.
Din acest punct de vedere, Statele Unite ale Americii se poziționează similar cu Rusia și China, într-o lume multipolară dominată de superputeri. Astfel, nu este exclus să asistăm la o nouă împărțire a sferelor de influență, nu neapărat teritorială, dar cu siguranță una economică. Donald Trump își dorește dispariția BRICS, Orientul Mijlociu, inclusiv Iranul, menținerea dolarului ca etalon al schimburilor comerciale și va fi probabil dispus să facă concesii importante. Ucraina, Caucazul și Asia Centrală pentru Putin, Taiwan-ul și Marea Chinei de Sud pentru Xi Jinping. Însă nu cred că cei doi vor accepta. Putin poate că e mai deschis, dar Xi nu va accepta pierderea unor piețe de care are nevoie vitală. Poate doar dacă se va alege și cu Africa.
Ceea ce trebuie reținut este faptul că întreaga paradigmă globală se va schimba și totul se va juca pe trei nivele. Statele Unite, Rusia și China vor juca la nivelul imperialist, aliații lor strategici la nivelul suveranist, iar restul lumii va trebui să accepte primele două nivele și să încerce să se poziționeze cât mai favorabil. Aceasta este realitatea care se prefigurează. Totul se va juca pentru resurse. România, neavând conducere politică serioasă se plasează, din păcate, în a treia grupă valorică.
Revenind strict la Donald Trump și la politicile sale, trebuie remarcat faptul că este ahtiat după bani. Nu pentru el personal, ci pentru bugetul SUA. Rapiditatea și brutalitatea măsurilor sale dau impresia că s-ar afla în criză de timp. Trump știe ceva ce restul lumii încă nu a prins de veste. Dacă ar fi să fac o presupunere convențională aș spune că este îngrijorat de o eventuală intrare în incapacitate de plată și o prăbușire a dolarului.
În schimb, o presupunere “out of the box” se leagă de un obiectiv ce pare fantezist și inutil la prima vedere: colonizarea planetei Marte în următorii patru ani. Totuși, atât Trump, cât și Elon Musk, vorbesc foarte serios pe această temă. Se ridică firesc întrebarea, de ce strângi la maxim șurubul pentru a echilibra bugetul, dar intenționezi să cheltuiești zeci de trilioane pentru un proiect ce va putea aduce eventuale beneficii economice doar peste câteva decenii? Pare stilul lui Elon Musk, dar în niciun caz al lui Donald Trump. Așadar, cum a reușit un visător să îl convingă pe pragmaticul Trump că un astfel de proiect este nu numai fezabil, dar și absolut necesar?
Mai întâi de toate, trebuie să îl ascultăm cu atenție pe Elon Musk când vorbește pe această temă. Proiectul de colonizarea nu vizează instalarea unor baze de cercetare de genul celor din Antarctica, unde o mână de oameni de știință derulează diverse experimente în condiții extreme. Intenția lui Elon Musk este de a crea o colonie auto-sustenabilă de 1 milion de oameni, până-n anul 2050, ca o barcă de salvare pentru civilizația umană, în cazul în care Pământul ar suferi un eveniment planetar care ar face imposibilă susținerea vieții! Scenariile SF apocaliptice au acoperit cam toate situațiile pe care mintea umană le poate concepe. Cel mai frecvent eveniment cu potențial de extincție este asteroidul aflat pe traiectorie de coliziune. Apoi, pandemia (inclusiv zombificarea), războiul nuclear, destabilizarea structurii interne a Pământului, pierderea atmosferei, destabilizarea Soarelui, răscoala roboților, etc.
Indiferent de motivele care-l animă pe Trump, România a pierdut, din nou, un moment istoric. Nu doar că nu s-a ridicat la nivelul acestuia, dar nici măcar nu înțelege ce i se întâmplă. După 35 de ani de democrație, clasa politică, ca și cea diplomatică, este o rușine absolută. Cu părere de rău trebuie să spun, doar o mână de securiști au înțeles că vor urma evenimente cruciale și au acționat imediat după momentul 5 noiembrie 2024.
Făcând o paranteză, nici Victor Orban nu s-a ridicat la nivelul momentului și a fost concediat de Trump. Motiv pentru care nu a participat la inaugurare pe 20 ianuarie. Ungurul a promis că îi va convinge el pe Zelenski și Putin să încheie pacea, însă a fost pișat de sovietici. Ceea ce Trump urăște cel mai mult este eșecul, iar loserii nu au ce căuta lângă el. Până acum Trump nu și-a îndeplinit decât promisiunea cu privire la încheierea războiului din prima zi de mandat și, acum, va trebui să piardă mult timp prețios cu negocierile, iar vina îi aparține în exclusivitate lui Orban.
Această paranteză era necesară pentru că unele dintre panaramele sorosiste experte în orice au lansat ideea că Trump va da Ardealul lui Orban și trebuie să ne punem contra curentului. Cele mai penibile manifestări se pot observa la Antena 3, unde microorganismul Gâdea și-a schimbat deja culoarea și încearcă să se sucească, dar îl împiedică sigla CNN. Răul făcut de jigodia asta României, secondat de molusca Radu Tudor, este aproape ireparabil.
Din păcate, nici Călin Georgescu și grupul care îl sprijină nu reprezintă vreo forță, chiar dacă s-au poziționat corect. Dacă reușeau să producă schimbarea în decembrie, România juca acum la masa suveraniștilor și ar fi avut un cuvânt greu de spus în Europa. Însă, au permis globaliștilor să dea lovitura de stat, fiindu-le frică să scoată lumea în stradă, imediat după anularea alegerilor, pentru a răsturna regimul sistemului globalist. Nicio dictatură nu a fost înlăturată prin mijloace democratice. Doar printr-o acțiune de forță, indiferent de formă. După cum spuneam, Trump nu suportă loserii. Dacă nu produci rezultate ești mână moartă. Iar România în momentul acesta nu mai reprezintă nimic în jocul pentru Europa.
Trump s-a exprimat foarte clar. Ucraina nu reprezintă nimic pentru SUA. A fost afacerea familiei Biden și singurul obiectiv pe care îl are este acela de a recupera 500 de miliarde de dolari din această gaură neagră. Dacă Europa consideră că Ucraina este o miză trebuie să se descurce singură, dar fără să implice NATO ca organizație.
Miza pentru Trump este normalizarea relațiilor diplomatice cu Rusia și încheierea de tratate cu privire la denuclearizare. Cea mai mare amenințare la adresa securității SUA este reprezentată de un conflict nuclear. Singura spaimă pe care o are Trump și nu se ferește să o exprime deschis. Din acest motiv, dorește să reia negocierile cu Iranul pentru ca persanii să renunțe la ambițiile cu privire la armele nucleare. În schimb, Trump spune că își dorește ca Iranul să devină o țară măreață și prosperă.
Europa mai are o singură șansă să nu piardă trenul istoriei. Alegerile din Germania și Polonia, precum și debarcarea lui Macron. După cum spuneam, cred că Trump și-a pierdut mare parte din interes față de România. Dacă a mai rămas vreo urmă, exceptând faptul că dorește să-și recupereze banii, atunci poate să normalizeze foarte ușor situația.
Un simplu ordin către Marco Rubio. Blocarea programului Visa Waiver și plasarea pe lista neagră a Departamentului de Stat a celor care au anulat alegerile. O astfel de acțiune ar avea efecte devastatoare, atât politice, cât și financiare pentru România. Ceea ce ar duce cu siguranță la căderea Guvernului și la reluarea turului 2 al alegerilor prezidențiale.
Închei prin a sublinia faptul că problema reală, imposibil de rezolvat la acest moment, este că sistemul corupt din România trebuie smuls din rădăcini, așa cum procedează Trump, prin Elon Musk, în SUA. Dar la noi nu are cine. Practic, trebuie desființat tot sistemul judiciar și reinventat, serviciile secrete trebuie epurate și redimensionate, toate serviciile publice trebuie curățate de căpușe. Demascarea publică a păduchilor din presă și ONG-uri. Pe scurt, deparazitarea României.