Dragnea și Grindeanu au primit invitații pentru a participa la festivitatea organizată la Washinton DC cu prilejul instalării în funcție a președintelui SUA Donald Trump. În acest timp, Iohannis va primi la Cotroceni ambasadori, va freca menta și va face spume de oftică. Adică, a lins degeaba clanțele ambasadei SUA și nu primește și el o bucată de ceva. Ghinion, a mizat pe iapă și a câștigat armăsarul! Venind vorba de ambasadă, presa cu deontologia-n gură speră că ambasadorul Klemm nu va fi rechemat, pe motiv că ar fi diplomat de carieră. Să fim serioși 🙂

Iohannis Dragnea
Gogule, te-am salutat! Trebuie să dau o fugă neoficială la niște întâlniri neinteresante. Sunt chiar invidios, am auzit că o să te tragi în poză, la Dresda, cu Conchita Wurst

Revenind la subiect, administrația lui Iohannis 6 case a ținut să precizeze că participarea lui Dragnea și Grindeanu nu va fi oficială. Evident, că nu e oficială, în sensul reprezentării statului român, din moment ce protocolul e destul de clar. Însă, e cât se poate de oficială din moment ce în invitație sunt precizate funcțiile celor doi PSD-iști.

Oricum, te doare capul când te gândești că dreapta românească e cu stânga americană, iar stânga de la noi e cu dreapta de la ei. Invitația are o tentă, prin care se arată clar că peste Atlantic se cunosc anumite amănunte, dar mai ales ce a făcut și a spus Johannis astă vară. Evident, Alianța Baptistă a avut și are un cuvânt greu de spus și în curând partenerul strategic atât de drag găștii lui Soros va deveni mai antipatic decât Rusia lui Putin. Credeți că a stat degeaba Gâdea câteva săptămâni în SUA? Cele două invitații nu sunt deloc întâmplătoare. Reprezintă un semnal.

Iohannis n-are ce să facă decât să-și roadă unghiile și să dea din picioare. Însă, la începutul lui februarie șeful statului va avea ocazia să mai elimine din stres. A fost invitat la bal și va primi medalia evenimentului organizat la Dresda (Semperopernball). Asta dacă se vor aloca bani în buget pentru participarea la o șușanea obscură, că din banii obținuți cu greu din meditații sigur nu va plăti deplasarea.

Lăsând gluma la o parte, lumea se schimbă sub ochii noștri, cel puțin pentru următorii patru ani. Cine nu înțelege că trebuie să se adapteze la noua direcție va rămâne de căruță. Faptul că Dragnea și Grindeanu vor fi acolo e un fapt pozitiv. Măcar cineva din noua administrație americană a auzit de România și consideră că important este ultimul vot dat de români. Evident, că simpla prezență la o ceremonie nu va avea efecte concrete, însă poate deschide mai multe canale de comunicare și implicit poate conduce la o mai bună cunoaștere a necesităților din această zonă. Și, poate, România va avea șansa să devină ceva mai mult decât un simplu poligon de manevră pentru trupele americane.