Acasă Externe G7 impune plafonarea prețului petrolului rusesc! Care vor fi efectele?

G7 impune plafonarea prețului petrolului rusesc! Care vor fi efectele?

384
0
Șapte negrii mititei și cu Ursula 10! Liderii G7 au mai găsit o metodă pentru a tempera inflația mondială!!!

G7, grupul celor mai industrializate state (SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Japonia), în dorința de a lua decizii împotriva Rusiei a ajuns la un acord privind plafonarea prețului petrolului rusesc. O decizie care nu produce decât parțial efecte, iar impactul asupra Rusiei nu pare să fie unul deosebit. Efectul de bumerang poate fi însă destul de grav.

Practic, vasele care transportă petrol rusesc al cărui preț depășește plafonul ce urmează să fie stabilit (pe CNN se vorbea de 90$/baril, în condițiile în care oricum Rusia vinde sub acest preț în baza contractelor bilaterale) nu vor mai fi asigurate.

De cealaltă parte, Rusia amenință că va reduce producția și, implicit, exportul de petrol către țările neprietenoase.

Ce se poate întâmpla după aplicarea acestei decizii? Rusia, ca și în cazul gazului, își va reduce producția și își va restructura și mai agresiv politica de export. În prezent, principalii zece importatori de petrol rusesc sunt China, India, Italia, Turcia, Olanda, Bulgaria, România, Polonia, Egipt și Azerbaijan.  Se vede cu ochiul liber că jumătate dintre aceste țări, printre care și România, trebuie să își caute deja alte surse.

Dacă Rusia nu va reuși să-și mențină nivelul exporturilor, care au atins un maxim istoric luna trecută de 160 milioane de barili, ce credeți că se va întâmpla cu prețul petrolului? Cerere mare, ofertă redusă…

Cel mai deranjant este faptul că toți conducătorii globaliști par să nu înțeleagă niște principii elementare de economie, de capitalism. Sau poate că sunt doar ticăloși și vor să crească prețul petrolului în beneficiul marilor firme de profil și al intermediarilor, care deja au declarat profituri record, de 5-6 ori mai mari decât precedentele, în prima jumătate a anului. Oricum, omenirea își merită soarta dacă se lasă condusă de o gașcă de handicapați, pe principiul discriminării pozitive.

În concluzie, dacă Rusia reduce exportul de petrol cu 20%, prețul pe burse va ajunge la 140-150 $/baril. Și distracția va fi totală, cu un preț de 11-12 lei/l la carburant. Azi, prețul petrolului se învârte în jurul cotei de 90 și benzina e 7,3 lei/l. Dacă prețul va crește brusc, în decurs de o săptămână, cu peste 50%, care credeți că va fi reacția comercianților de carburant? Iar o să avem show la TV cu damigene la pompă!

Liderii democrațiilor occidentale vor urla din nou că Putin e de vină, că folosește petrolul ca armă, așa cum a procedat și cu gazul. Înțeleg că persoanele cu dizabilități de natură neuronală au același drepturi ca oricare alt om, însă dacă ești condus de autiști și bipolari să nu te aștepți la o gândire logică! Până în prezent, Occidentul a avut inițiativa în războiul hibrid, la adresa Rusiei, lansând deja vreo șase sau șapte salve de sancțiuni economice. Se aștepta cineva ca Putin să nu răspundă și el cu aceeași monedă, în măsura posibilităților?

În materialul următor, voi vorbi despre ticăloșia și prostia conducătorilor noștri naționali și europeni, care toată ziua au în gură Green Deal-ul, dar nu au făcut mare lucru pentru creșterea sustenabilă a producției de energie din surse regenerabile, cu toate că au tocat sute de miliarde de euro pe rahaturi ideologice.