Acasă Externe În Iran, colorata mâine-i gata? Adică, revoluția hijababelor…

În Iran, colorata mâine-i gata? Adică, revoluția hijababelor…

520
0
Hijababele s-au supărat pe basma și au ieșit în stradă. Este de înțeles, în condițiile în care niște urangutani bărboși le pulănesc pe cârcă ori de câte ori nu respectă regulamentul. Dar, cu părul ce au de și-l taie? Cred că există și o explicație cu privire la motivul pentru care sunt obligate să își acopere fața cu plapuma …

În Iran, se pregătește ceva, în stil Siria. Să recapitulăm elementele care pot scăpa la prima vedere.

  1. Laszlo Tokes este mutat disciplinar de propria biserică și Timișoara se răscoală împotriva comunismului…Scuze, scena aceasta s-a întâmplat acum 33 de ani.
    1 bis. Mahsa Amini moare în secția de poliție după ce ar fi fost bătută de poliție, pentru că nu purta regulamentar hijab-ul. O caracteristică a miliției din întreaga lume, din China până în SUA, din România până-n buda din fundu’ curții. Omoară destul de des în bătăi nejustificate.
  2. Izbucnesc proteste, însoțite de violențe care produc și mai multe victime.
  3. SUA ridică sancțiunile aplicate Iranului cu privire la Internet.
  4. Anterior, Azerbaijanul atacă Armenia. Iranul promite că va face ordine, în stil propriu, dacă granița cu Armenia este amenințată.
  5. Azerbaijanul primește transporturi militare din mai multe țări, unele care nu prea au multe în comun, cu excepția Iranului. Este vorba de Turcia, Israel, Arabia Saudită și Italia.
  6. Iranul susține că a capturat armament la granița cu Azerbaijanul.
  7. Se activează instrumentele de democratizare în masă, gen Radio Iranul Liber, majoritatea cu sediile la Londra.
Tinerii frumoși și liberi ai Persiei

Toate aceste elemente duc cu gândul la constituirea premiselor pentru o revoluție populară ghidată pro-bono de servicii secrete celebre, gen MOSAD, CIA, MI6.

Care sunt șansele de succes? Aș zice fifty-fifty, însă cred că planul a fost devansat din cauza războiului lui Putin și a necesității găsirii unor surse de petrol ieftine. Vedeți? Tot Putin e de vină, în caz că nu iese bine!