Acasă Externe Italia, stat mafiot! Compania ENEL, controlată de guvernul Draghi, ne fură de...

Italia, stat mafiot! Compania ENEL, controlată de guvernul Draghi, ne fură de ne sar capacele!

513
0
Așa arată un patron de stat mafiot!

Italia și-a tras o halcă mare din sistemul energetic românesc și ne jefuiește sistematic. Acesta a fost prețul plătit pentru accederea în Uniunea Europeană. Și alte state și-au luat șpaga corespunzătoare, dintre care amintesc doar Austria, Olanda, Portugalia, Franța și Germania.

Însă, Italia este un stat mafiot (inventat și controlat de Cosa Nostra) și compania sa ENEL se comportă exact în acest stil.

Exemplul personal este cel mai potrivit. Până în luna februarie a acestui an am fost client la această companie plină de macaroane râncede. Anul trecut, la țară, unde nu prea stau, contoarele au început să se comporte aberant, fiind ieșite din garanția tehnică.

La câteva luni, am solicitat înlocuirea lor și expertiză metrologică. Unul e de poveste, cu un consum înregistrat de 8 milioane de KW și nici măcar italienii nu și-au permis să emită facturi pe un astfel de consum.

Celălalt, în câteva luni, a înregistrat 1,7 MW. În condițiile în care am utilizat câteva zile pompa, radio și TV, plus câteva becuri led. Rezultatul expertizei a venit după vreo șapte luni, în ianuarie 2022. Copia după acest raport nu mi-a fost comunicată, chiar dacă am solicitat insistent și era obligatoriu să mi se transmită. Concluzia, evidentă, contor defect.

ENEL a avut nevoie de câteva luni pentru recalculare și, pe 19 aprilie, a emis factura de stornare. Pe data de 21 aprilie le-am trimis Notificare de plată cu toate documentele necesare. Pe 29 aprilie primesc un răspuns în care mi se solicită să trimit documente deja trimise în urmă cu o săptămână. Sun la ENEL, discut cu 2 operatori (cel de-al doilea teoretic mai avizat decât primul), care confirmă că am trimis toate actele necesare. Mi se spune că plata facturii poate fi făcută în maxim 45 de zile. Mai înregistrez o sesizare, la care nu am primit încă răspuns, una simplă, în care solicit să mi se precizeze data la care au de gând să facă plata.

A trecut și mama lor de 45 de zile. Azi sun din nou și am o nouă surpriză. Operatorul în comunică că NOTIFICAREA mea din 21 aprilie (cu toate documentele atașate) nu mai apare în sistem, cu toate că apare răspunsul la aceasta. Și îmi solicită să o trimit din nou! Totuși, nu sunt fazan! Dacă trimit acum o nouă notificare, aceasta întrerupe termenul de 30 de zile necesar pentru a putea să mă adresez instanței.

Acum mai aștept doar telefonul promis, din partea companiei ENEL, prin care să mi se comunice data la care au de gând să facă plata. Până vineri. Dacă nu mă lămuresc, luni depun cerere de valoare redusă, cu dobânda penalizatoare și daunele aferente.

Din câte am înțeles, Iohannis se întâlnește joi cu Draghi. Bă Klaus, ia întreabă-l pe mafiot când are de gând să îmi dea banii!

UPDATE. Am trimis articolul pe mail atât la ENEL, cât și la instituțiile publice ANRE și ANPC. Pentru informare, nu pentru a rezolva ceva. România e sat fără câini și mafioții își fac de cap de mână cu autoritățile.

Confirmare de primire mail de la ANRE