Acasă Externe Jocul lui Putin

Jocul lui Putin

543
0

Jocul lui Putin nu este unul regional, ci global. Nu e doar militar, este total. All in. Afirm din start acest truism pentru a nu exista dubii. Propaganda încearcă să ne convingă că Putin a înnebunit brusc și i s-a pus pata pe neprihănita Ucraină.

Pentru Putin, Ucraina este doar un pretext. O curvă numai bună de tăvălit. Faptul că va fi nevoit să o niveleze și să o golească pe populație este irelevant. Ceea ce încearcă acum Putin e să obțină o reacție necontrolată a Occidentului pentru a-i permite să treacă la nivelul 2. Altfel, e doar alt imbecil în vârful șurii.

Putin vrea să provoace o criză sistemică a lumii occidentale. Nu Ucraina este ținta, ci dolarul ca etalonul al comerțului internațional. Azi, când liderii occidentali sunt în ședință, Putin a mutat 10-15% din schimburile mondiale de energie la Moscova. Dintr-o semnătură.

Ce va urma e ușor de anticipat. Europa fie se prezintă cu sacii de euro la Moscova, fie se va scufunda în cea mai grea criză economică din istorie. Încerc să nu mă mai întind și voi fi cât mai succint cu putință să nu plictisesc. Cât se poate de des. Azi, rubla s-a apreciat și valorează din nou un cent american. Și barilul de petrol s-a apreciat și este cotat la 114$. La pompă, benzina se va apropia de 9 lei cât de curând. Să ne fie bine!