Prostia omenească și guvernanții iresponsabili, nu virusul și COVID-19, ne omoară!

0
23
Chiar dacă știa că e potențial infect, L. Orban s-a înghesuit cu Costache și alți iresponsabili la o conferință de presă. Mai mult, L. Orban l-a rugat pe V. Orban să ne trimită zeci de mii de infecți în țară, pe care ulterior i-a împrăștiat pe tot teritoriul.

Pandemia de COVID-19 a isterizat multă lumea, dar oamenii continuă să se comporte ca în povestea lui Ion Creangă, cea cu drobul de sare. Coronavirusul nu are formă aeropurtată, transmisia realizându-se prin contact direct. Pentru a stopa extinderea epidemiei este necesar, așa cum tot repetă specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății, limitarea pe cât posibil a contactului interpersonal și limitarea circulației persoanelor.

Așadar, principala caracteristică a acestui virus este aceea de turist care se deplasează cu ajutorul migratorilor. Pentru a reduce impactul, în mod necesar, trebuie stopate toate deplasările și activitățile neesențiale, precum spectacolele și activitățile sportive, dar mai ales traficul între țări a persoanelor care nu pot justifica un interes major pentru respectivele deplasări. La această concluzie, evidentă, am ajuns, încă de la începutul anului, în discuțiile pe care le-am avut în cerc restrâns, în special, cu Tudor Iacov. Rezultatul a fost notificarea trimisă AMFB și FRF de către Progresul București, într-un moment în care Răzvan Burleanu afirma cu seninătate la televizor că așteaptă ca “pandemia să crească” pentru a întrerupe activitatea competițională.

Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii au criticat China pentru că au reacționat tardiv și au ascuns inițial informațiile cu privire la noul coronavirus, ceea ce este real. Chinezii au reacționat cu o întârziere de câteva săptămâni, dar când au reacționat au adoptat măsurile care se impun și acum, cel puțin datelor oficiale, epidemia este sub control. Ce au făcut, în acest timp, guvernele statelor democratice? Cu o inconștiență criminală au avut cu totul alte preocupări, în special, lupte politice sterile. Pregătiri pentru epidemie, declarată, ulterior, pandemie, nu s-au făcut aproape deloc, iar media s-a comportat, ca de obicei, ca o remora, atașată strâns de agenda fixată de politicieni, mai ales că 2020 este un an electoral și bănuțul gros vine de la guvernați și ceilalți potențiali candidați.  

Virusul SARS-CoV-2 (Severe acute respiratory syndrome coronavirus 2) a venit în Europa ca orice migrator care se respectă, în special, prin Italia, Franța și Spania. Probabil, odată cu repatrierea din China a cetățenilor care conduc fabricile mărcilor de bășini, gen Mucci & Bucci, dar nu numai. Însă, zona cea mai afectată a Europei este Lombardia, de altfel și cea mai bogată regiune din Europa, cu un PIB de aproape 400 miliarde euro. Principalele segmente economice sunt turismul, moda și industria auto, iar de primele două italienii pot să uite în următorii 10 ani.

Conspiraționiștii vorbesc, evident, de o conspirație mondială. Dar greșesc când afirmă fie că virusul nu este real sau că a fost produs în laborator și, apoi, testat la scară mondială. Conspirație poate să fie însă lipsa de reacție preventivă a guvernelor din întreaga lume pentru a stopa răspândirea epidemiei.

Prostia omenească și politicianismul de doi bani au o contribuție importantă, însă nu pot să cred că niciun stat din lumea asta, poate cu excepția Rusiei, nu are protocoale clare cu privire la epidemii, în funcție de gravitate și gradul de contagiozitate. Asta ar însemna neglijență criminală, în condițiile în care persoane private, gen Doomsday Preppers, sau scenariști de film au luat în calcul toate variantele cu ceea ce trebuie făcut în cazul unei pandemii. Mai mult, nicio țară nu a avut în rezervele strategice materiale și substanțe de bază pentru a răspunde eficient la valul de îmbolnăviri, sistemele medicale picând ca muștele, mai ales că majoritatea depind de importuri.

Așadar, guvidul a muit UE și a lăsat SUA fără fustiță, panica lui Trump, din ultimele zile, fiind palpabilă.

În România, pentru ceea ce va urma sunt vinovați președintele Johannis și guvernul Orban, mai exact, prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul de interne Vela, ministrul de externe Aurescu și ministrul sănătății Costache. Aceste personaje au avut cel puțin 3 luni la dispoziție să pregătească țara pentru epidemie, dar au ars-o obsesiv cu alegerile anticipate și modificarea prin ordonanțe a unor legi electorale.

Tot aceste personaje au avut ideea strălucită că este bine ca virusul să fie răspândit, conform noului limbaj de lemn, intra-comunitar. Cu intenție! De ce?

Primele măsuri de bun simț, după ce în Lombardia, unde există oficial o comunitate de aproximativ 200.000 de români, situația a degenerat grav, erau patru la număr:

  1. Stoparea tuturor activităților neesențiale la care participă un număr mare de persoane, gen competiții sportive, spectacole recreative și culturale.
  2. Închiderea granițelor pentru orice fel de turism
  3. Plasarea în carantină obligatorie, în centre de carantină cu pază, a tuturor persoanelor care intră în țară, cu excepția transportatorilor care asigură aprovizionarea cu materii prime și produse de strictă necesitate.
  4. Muncă la domiciliu, acolo unde aceasta este posibilă.

Ce a făcut guvernul Orban, adică guvernul lui Johannis? A luat două măsuri importante:

  1. A închis, în mare parte, economia
  2. A permis răspândirea în țară a infecților sosiți din Lombardia și alte zone roșii, ceea ce va conduce, fără doar și poate, la contaminarea generală într-un timp foarte scurt și, pe cale de consecință, va duce la blocarea sistemului sanitar și așa deficitar din toate punctele de vedere.

Aceste fapte vor face, cu siguranță, obiectul unei plângeri penale. Mai mult, Parchetul General ar trebui să se auto-sesizeze. Nu acarii trebuie anchetați și condamnați, ci cei care au permis răspândirea epidemiei în scopul conservării capitalului politic.

Cele de mai sus reprezintă abordarea de a lupta cu epidemia până la epuizarea tuturor resurselor sanitare și economice, cu îndatorare excesivă pe termen lung.

Dar mai există o abordare, mai puțin costisitoare, dar mai cinică.

Până la urmă ce sunt epidemiile și, în cazul de față, pandemiile? Răspunsul este simplu, este cunoscut, deoarece omenirea nu se confruntă prima dată cu această problemă.

Epidemiile sunt campanii de imunizare și de selecție naturală.

După cum se poate observa și din statistici, virusul a pus ochii pe cei cu probleme grave de sănătate și provoacă, indirect, decesul persoanelor al căror sistem imunitar răspunde haotic la prezența intrusului.

Mai mult, numărul deceselor este totuși mic raportat la numărul persoanelor testate pozitiv. La această oră, dintr-un număr de 383.894 de cazuri documentate au decedat 16.585 de persoane. La nivel planetar. Ceea ce reprezintă 4,32%. Însă, rata mortalității este mult mai mică. Deoarece numărul persoanelor infectate este cu siguranță de ordinul milioanelor, dar majoritatea nu a fost testată pentru SARS-CoV-2.

Isteria autorităților și mass-media este total nejustificată din acest punct de vedere, iar măsurile luate conduc la subminarea economică a întregii omeniri. Însă, în spatele isteriei se poate ascunde un plan.

De ce consider nejustificată această reacție disproporționată?

Pentru că nu o văd să se manifeste cu privire, spre exemplu, la “epidemia” permanentă de cancere. Doar în România, anual, sunt înregistrate aproximativ 80.000 de cazuri noi, iar numărul deceselor provocate de o formă de cancer se ridică la 50.000. Repet, anual, conform datelor oficiale! Zilnic, 140!

Și, în aceste condiții, resursele alocate pentru tratarea pacienților neoplazici sunt infime. După astronauți, medicii oncologi sunt cea mai rară specie din România! La nivel de București, sunt doar 6, câte unul de sector, pe lista Casei de Asigurări. Unde este isteria? Dacă un neoplazic este ucis de guvid, nebuneală totală, dar dacă este ucis de indiferență, prin neasigurarea tratamentelor disponibile, nu e nicio problemă!

În loc de concluzie, menționez că în ultimele 24 de ore au intrat în țară 19.000 de potențiali infecți, iar în ultima săptămână aproape 200.000. De ce mai stăm în casă? Prin bună-voința lui Orban, mai devreme sau mai târziu, dar nu foarte târziu, aproape toți vom face cunoștință cu SARS-CoV-2, ceea ce nu e neapărat rău. Pentru că la anul s-ar putea să vină vărul din Africa, SARS-CoV-3, mult mai bengos și ne prinde neimunizați, pentru că am sărit o etapă, și am pus-o rău.

Din acest punct de vedere, se ridică o ultimă întrebare? Dacă la anul avem o nouă pandemie, scoatem din nou economia din priză? Vreau să știu pentru că dacă reacția guvernelor va fi identică, mă mut la bordei și îmi schimb dieta din timp…

Totuși, să fim optimiști. Poate datorită programului de vaccinări obligatorii de tip comunist (identic și în Rusia) majoritatea românilor nu va fi afectată serios de COVID-19. Cum nemții nu par să fie afectați, poate datorită programului nazist (130 de decese la 30000 de infectați, 0,43% rata mortalității). Celelalte țări europene, în special, Italia, Franța și Spania nu au obligativitatea vaccinărilor, în special, la naștere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here