Acasă Externe SUA nu au câștigat Războiul Rece! Acuzarea lui Trump sau comunismul pune...

SUA nu au câștigat Războiul Rece! Acuzarea lui Trump sau comunismul pune stăpânire pe America

519
0
Biden întreținut de Xi
Președintele Xi întreține cu bani mulți stilul de viață a lui familiei Biden. De ce oare?

Actul de acuzare (rechizitoriul) întocmit de procurorul districtual Alvin Bragg pe numele lui Donald Trump nu este subțire doar fizic, ci și din punct de vedere legal. În primul rând, se prezintă o poveste romanțată extrem de firavă pe 16 pagini, tradusă în 34 de capete de acuzare identice, pentru fiecare plată efectuată de Trump către avocatul penal Michael Cohen. Singurul temei de drept invocat este articolul §175.10 din Legea Penală a statului New York fără a fi precizate, în drept, faptele comise pentru a justifica schimbarea de statut de la delict (misdemeanor) la infracțiune gravă (felony).

În conferința de presă organizată după audierea în fața judecătorului, procurorul Alvin Bragg a afirmat că legea nu îl obligă să le încadreze în drept și nici să precizeze ce articole din legea statală sau federală au fost încălcate. Sună cel puțin ciudat, dacă nu chiar penal. În mod evident, reprezintă un abuz de putere, pentru că fără aceste precizări, Donald Trump este în imposibilitatea de a formula o apărare.

Care este povestea pentru care Alvin Bragg cere condamnarea lui Donald Trump? Simplă și interpretabilă. Înainte de alegerile din 2016, Donald Trump împreună cu câteva persoane au conspirat pentru a ține ascunse niște povești, trei la număr, despre care nimeni nu poate băga mână în foc că sunt adevărate. Una se referă la un copil din flori și celelalte două la presupuse aventuri amoroase. Două dintre ele au fost dovedite deja ca fiind invenții.

Povestea cu copilul nu a trecut nici măcar de o verificare sumară, în timp ce starleta porno Stormy Daniels a fost condamnată civil la plata unei despăgubiri de aproape 1 milion de dolari în procesele intentate de Donald Trump.

Ca o paranteză, dacă Donald Trump și-a băgat ștremeleagul în Stormy, atunci da, merită să putrezească în pușcărie. Dacă scuturăm un pic pațachina, curg pulile din ea în valuri prin toate orificiile, ca să se înțeleagă exact despre ce vorbim.

Așadar, Alvin Bragg susține că Donald Trump ar fi trebuit să nu suprime poveștile, chiar dacă erau false, defăimătoare, pentru că, în acest mod, a influențat electoratul feminin.

Cea mai importantă probă din dosar este o înregistrare audio, dintr-o duzină, obținută de FBI în urma unei percheziții efectuată la avocatul Michael Cohen. Întrebarea cheie e dacă această probă este admisibilă în procesul împotriva lui Trump, din mai multe motive. În primul rând, înregistrarea nu are cum să fie legală, în al doilea rând încalcă principiul confidențialității dintre avocat și client, iar în al treilea rând mandatul prin care a fost obținută înregistrarea nu îl viza pe Trump. Pe fond, înregistrarea dovedește doar faptul că Trump nu a dorit să facă plata înainte de alegeri, ci după, tocmai pentru a nu se interpreta că înțelegerea ar avea conexiune cu campania electorală. De altfel, cele 34 de plăți sunt realizate după instalarea lui la Casa Albă.

Pentru a rezuma cazul, Bragg îl acuză pe Trump că a înregistrat în fals plățile către Cohen ca fiind pentru asistență juridică, din dorința de a ascunde că acestea erau plăți pentru campania electorală, prin urmare contribuții ilegale, deoarece s-au făcut din conturile personale.

Având în vedere că din rechizitoriu nu prea se înțelege temeiul de drept al întregii scheme, avocații lui Trump vor cere acces la toate probele și motivele pe care se bazează cazul (discovery). Bragg este obligat să nu ascundă nici probele care ar putea să îl disculpe de Trump. Practic, avocații vor avea acces la întregul dosar de cercetare penală. După examinarea acestuia, vor formula moțiunile (excepțiile) și, probabil, că vor fi cel puțin șase extrem de importante care vor viza recuzarea procurorului și judecătorului, strămutarea procesului, inadmisibilitatea probatoriului, prescrierea faptelor și de respingere a cazului (motion to dismiss). Pe fond, se va susține că intenția lui Trump a fost să își protejeze viața privată și nu imaginea publică, ceea ce e greu de combătut dincolo de orice îndoială.

Importantă va fi și alegerea juriului. Dacă procesul va avea loc în Manhattan, Trump e ca și condamnat. Marea majoritate a populației locale este isteric progresistă. Dacă va fi admisă moțiunea și procesul va avea loc în Long Island, cu populație recent majoritar pro-republicană, Trump nu doar că va fi achitat, dar va avea și o platformă electorală extrem de importantă.

Din acest motiv, majoritatea avocaților cu experiență consideră că moțiunile vor fi respinse pe bandă rulantă de judecătorul Juan Merchan, caracterizat ca fiind un Trump hater, cu legături apropiate, prin fiica sa, cu administrația Biden. De altfel, toți oficialii aleși în Manhatten în ultimi ani au câștigat alegerile cu promisiunea că îl vor băga la pușcărie pe Donald Trump, indiferent de metode.

Ce riscă Trump dacă va fi declarat vinovat? În mod normal, mai nimic. Neavând cazier, pedeapsa maximă poate fi doar una cu suspendare, dar pentru fostul președinte se poate face o nouă excepție și să i se dea maxim de pușcărie, 136 de ani. Dar dacă va câștiga alegerile, Trump poate să se elibereze și să se spele de orice păcat de natură penală printr-o simplă semnătură.

Care este scopul real al acestui proces penibil? Distragerea atenției de la activitatea infracțională internațională a familiilor mafiote Soros, Biden, Rodham-Clinton, Kagan-Nuland, care formează coloana vertebrală a Partidului Democrat. De altfel, pațachina de presă a Casei Albe, Karine Jean Pierre, refuză să se refere la acest caz de persecuție politică instrumentat la comanda șefului ei, contracandidatul lui Donald Trump, invocând faptul că administrația nu se amestecă în cazurile aflate pe rolul instanțelor, cu toate că în alte spețe nu se sfiește să se antepronunțe.

Procesul declanșat de Alvin Bragg nu este important decât pentru neocomuniști, care afirmă deschis că sarcina procurorilor nu este doar cea de a pune sub acuzare infractorii, ci și de a trimite mesaje politice! Reacția republicanilor este cea mai importantă, deoarece dacă Trump este persecutat politic prin intermediul justiție de nivel local, fără o ripostă puternică, atunci orice politician va putea fi discreditat printr-o serie de procese fictive. Sună cunoscut? Justiția din România se comportă astfel de zeci de ani, cu o exacerbare în timpul sibiencei Kovesi și a unității de elită Portocală. De altfel, Kovesi și Bragg au ceva în comun: recunoștința pentru învățăturile și susținerea tătucului Soros! Pentru noi a fost ușor de înghițit persecuția pentru că o aveam deja în ADN, după 50 de ani de administrare forțată. În SUA e mai greu de digerat.

Prima țintă a republicanilor trebuie să fie punerea sub acuzare a membrilor familiei Biden care au primit bani, milioane de dolari, din toată lumea și nu s-au declarat agenți externi, conform legii FARA (Foreign Agents Registration Act). Nu fac această treabă simplă, nu merită să conducă America și lumea.

Lista de priorități este lungă, se poate rezolva relativ repede și se pot scrie romane pe marginea ei. Ce e de reținut la final. Partidul Democrat s-a transformat repede, în ultimii ani, în Partidul Comunist, deoarece a adoptat metodele și principiile marxiste. Punerea sub acuzare a unei persoane ca reparație spirituală se încadrează în definiția revoluției comuniste, adică rebeliunea oprimaților împotriva opresorului și exprimarea fizică a mâniei și furiei.

Până la urmă se pare că nu America a câștigat Războiul Rece, ci Rusia. Pentru că, în relația cu SUA, Rusia a reușit să importe capitalismul sălbatic și să exporte marxismul radical, cu tendințe staliniste.