Acasă Politică Datoria publică a României, principalul indicator al hoției și incompetenței guvernelor de...

Datoria publică a României, principalul indicator al hoției și incompetenței guvernelor de dreapta

1468
0
Datoria publică Florin Câțu și Klaus Iohannis
Șefu’, i-am paradit grav pe fraieri!

Dintre toate Guvernele pe care România le-a avut din 2007 până în prezent, cel actual, în care Finanțele Publice au încăput pe mâna lui Florin Câțu. Omul școlit la Fermă în SUA este de departe cel mai incompetent și cel mai pus pe jaf.

Lăsând la o parte faptul că România nu numai că nu va primi o alocare de 80 miliarde de euro din bugetul UE, așa cum se lăuda Klaus în campania electorală, dar nici nu va reuși să atragă cele 29 de miliarde care îi vor fi puse la dispoziție. Însă, indicatorul real și greu de contestat al incompetenței, dar mai ales al hoției este reprezentat de datoria publică a României.

Între 2007 și 2011, datoria publică a crescut cu 15% în timpul guvernărilor PNL și PDL, perioadă în care a fost jefuită și populația. Nimic semnificativ nu s-a realizat în acea perioadă. Doar a fost pus în funcțiune Statul Paralel (sau Mafiot, cum doriți să îi spuneți). În 2012, datoria a crescut cu 3,5% sub oblăduirea USL.

Urmează perioada PSD-istă, Ciuma Roșie, care în mod surprinzător reduce datoria publică cu aproape 3 procente.

Nu ne-a omorât Ciuma Roșie! Frigurile galbene ne dau lovitura de grație

Guvernul lui Klaus, condus de fazanul Orban cu Câțu la Finanțe, a preluat țara cu o datorie publică de 35% din PIB. Într-un singur an, papagalii galbejiți au reușit performanța să îndatoreze suplimentar România cu 12% nete. Nici nu vreau să mă gândesc ce paradeală va lăsa în urmă Câțu la finalul acestui an.

Cu siguranță vom sări mult peste 50 % din PIB. Nu ar fi o mare problemă dacă banii împrumutați ar fi puși să producă. Dar nici nu se vede și nici Câțu nu vrea să spună. Însă întrebarea rămâne și așteaptă răspuns! Ce a făcut cu atâtea sute de miliarde împrumutate în mai puțin de 2 ani? În condițiile în care, ca șef a Finanțelor, susține că gradul de colectare a taxelor s-a îmbunătățit.