Acasă News De ce vă văicăriți că e energia scumpă? Nu v-ați dat singuri...

De ce vă văicăriți că e energia scumpă? Nu v-ați dat singuri legați și împachetați pe mâna unor imbecili?

341
0
Cât e prețul la curent? 730? Cam puțin, foarte puțin!

Românul, dar și est-europeanul, în general, e un prostovan de primă mână. Un credul incurabil. Înghite fără să mestece toate basmele cu feți frumoși din occident, care nu au altă grijă decât să îi ridice lui standardul de viață.

Principalul obiectiv al Occidentului a fost să își instaleze la putere cozile de topor, de la stânga la dreapta. În România, ultima dovada a coluziunii este actuala guvernare, instalată de Iohannis la ordinul palmat al lui Lloyd Austin.

România s-a îndatorat în ultimii doi ani, mai mult decât o făcuse în precedentele trei decenii, fără să realizeze nimic semnificativ! Mai mult, prin angajamentele semnate de Iohannis, fără să întrebe Parlamentul, România a închis capacități de producție energetică de 3-4 GWh fără să pună nimic în loc, astfel că din exportatori am ajuns dependenți de importuri, între 1 și 2,5 GWh. Aceste realizări mărețe ale regimului Iohannis, trebuie să repet, sunt înregistrate doar în ultimii doi ani. Păi, orice popor normal la cap, l-ar lua pe Iohannis, l-ar băga într-o cușcă și l-ar judeca pentru înaltă trădare și subminarea țării. La noi, românul se bâzâie pe la colțuri și mai cerșește un 50 de bani la litrul de carburant. Clar meritați ce vi se întâmplă.

Marile speranțe ale României sunt puse în celebrul PNRR. Pe de o parte, nu vom accesa nici 40% din cele 29 de miliarde, iar fondurile nu vor ajunge la români, ci se vor distribui prin toate Europa, care cică ne ajută să ne digitalizăm. Aceasta după ce ne-a informatizat începând cu anii 2000.

De asemenea, un mare accent se pune pe tranziția la energia verde. Alt slogan infect și nerealist. Însă un aspect important, trecut sub tăcere din motive evidente, este că mai mult de jumătate din aceste fonduri vor ajunge în China! Unde sunt fabricile care produc mașini electrice, gen Dacia Spring, baterii și panouri solare? La Xi Jinping în ogradă!

O altă dovadă a trădării lui Iohannis este blocarea, timp de șapte ani, a contractului cu China pentru finalizarea celor două reactoare de la Cernavodă, care ar fi produs acum energie verde, ieftină și bună de export. Cele două reactoare aflate în funcțiune produc cam 20% din necesarul energetic al României. Cu încă două ne apropiam de 40%. Dar lasă că au spus americanii că nu avem nevoie de așa ceva și ne fac ei niște mini-reactoare experimentale, care produc cât să se aprindă becurile pe bulevardul Victoria Socialismului!

Totuși, nu toți est-europenii sunt proști ca românii. Muntenegrenii sunt vreo 600.000, dar au mai mult creier decât 20 de milioane de români. Cu toate presiunile venite din vest, cu toată propaganda făcută acum un an de DW și Euronews, preluată de toată presa din România, Muntenegru și-a făcut treaba cu chinezii și a dat în folosință, acum o lună, de ziua națională, primul și cel mai dificil tronson al autostrăzii care va lega sudul de nordul țării. Ați auzit ceva pe la televizor? În cifre, 41 km, 20 de poduri și 16 tuneluri la prețul de 1 miliard de dolari. Celelalte două tronsoane, mai puțin dificile din punct de vedere al reliefului, însumând 139 km vor costa încă 2 miliarde de dolari, finanțarea fiind asigurată de China, care a și amânat rambursarea primelor rate, pentru încă doi ani. Totul cu dobândă fixă de 2%!

În concluzie, în ultimii doi ani muntenegrenii și-au tras super-autostradă prin creierii munților pe 1 miliard de dolari, în timp ce românii au împrumutat peste 50 miliarde de euro, la dobânzi astronomice și nu au realizat absolut nimic semnificativ! Păi d-aia e scump curentul, carburantul sau gazul! De deștepți ce sunt românii!