Unde s-au dus banii AMFB, domnule Lumînare?

1
166

„Unde s-au dus banii AMFB, domnule Lumînare?” este prima și cea mai importantă întrebare pe care membrii Asociației Municipale de Fotbal trebuie să o ridice în Adunarea Generală Extraordinară de astăzi. Chiar dacă este convocată nestatutar și, probabil, hotărârile adoptate vor fi contestate, raspunsul oricum trebuie primit.

Adunare Generală / Unde s-au dus banii AMFB

În materialul precedent, vorbeam de graba suspectă în ceea ce privește convocarea AGE a AMFB, în condițiile în care Adunarea Generală Ordinară nu s-a întrunit, conform dispozițiilor legale și statutare. Motivația poate să își aibă sediul chiar în ceea ce privește sediul AMFB. După foarte mulți ani, pe site-ul Ministerului de Finanțe, s-a produs modificarea de sediul. Adică nu mai apare ca adresă Gheorghe Manu din sectorul 1, ci actuala din Splaiul Independenței. Ceea ce înseamnă că este posibil ca ANAF să fi declanșat deja procedurile de verificare și controlul să fie programat pentru următoarele săptămâni. Ar fi extrem de ciudat dacă nu ar proceda așa.

Această săptămână a fost una a patimilor pentru conducerea uzurpatoare a AMFB. Luni la Tribunal, cu Marcel Paraschiv, marți la Judecătorie cu Progresul și miercuri la Curtea de Apel cu MTS. La cel de-al doilea, instanța a rămas în pronunțare în ceea ce privește validarea modificării actelor constitutive, adică validarea lui Marian Lumînare. Nu speculăm, nu anticipăm, însă, din păcate, un prim răspuns vom avea doar peste o săptămână. Poate și de aici graba de a organiza Adunarea Generală înainte de prima decizie a instanței competente.

Ieri, în contencios, cu privire la Ordinul MTS 1073/2016, s-a dat amânare pentru că în proces au făcut cerere de intervenție niște prieteni. Chiar suntem curioși ce pot să susțină în favoarea conducerii AMFB, contrar constatărilor controlului MTS. Mai mult, anumite persoane se laudă că au ministerul la degetul mic și s-a intervenit pentru anularea ordinului chiar de MTS. Povești pentru plevușcă.

Astăzi, nu cred că va fi o zi mai ușoară pentru uzurpatori. Aceștia solicită un vot de încredere în alb în joia orbilor. De fapt, e un vot pentru complicitate la o serie de infracțiuni. Ceea ce cred că e imposibil de realizat. Vor exista cel puțin câteva voci care se vor ridica împotriva implicării Adunării Generale în astfel de activități. Mai mult, au început să apară fisuri ale triumviratului. Lumînare l-a trădat pe Baboi, iar Baboi e decis să schimbe iepurele, dacă nu cumva e prăgătit să dea zar de fugă.

Însă, Unde s-au dus banii AMFB?

De exemplu, prin votul de azi, se dorește ca Adunarea Generală să devină părtașă la fals și uz de fals în ceea ce privește încheierea și executarea contractelor de asistență juridică încheiate cu avocatul stagiar Mihail Marian. Marian Lumânare a semnat mai multe astfel de contracte, iar cel puțin unul este încheiat de Ioan Vasile Bega, trezorierul AMFB, în baza unei hotărâri la fel de discutabile a Comitetului Executiv. Două astfel de contracte au fost semnate înainte de data de 24 mai 2016. Primul, semnat de Marian Lumânare, ***605, pentru mai multe dosare aflate pe rol, cel de-al doilea încheiat cu Ioan Bega, ***607 pentru un singur termen dintr-un singur dosar.

Problema gravă apare în luna august, când în baza acestor contracte, când pe unul, când pe altul, av. stag. Mihail Marian a reprezentat AMFB la Comisia de Disciplină și Etică a FRF. Mai mult, av. stag. Mihail Marian a emis factură pentru servicii juridice conform contractului ***605 și AMFB a plătit 2000 lei sub semnătura lui Marian Lumînare, care a dat bun de plată, cu toate că împuternicirea avocațială era încheiată în baza contractului ***607. O varză totală și banii au fost plătiți fără bază legală. Doriți detalii îl puteți întreba pe domnul Vasile Grindeanu, președintele clubului Electroaparataj, club prejudiciat grav prin aceste manevre.

Suma e mică, dar fapta este extrem de gravă. Însă, per total, Mihail Marian a încasat sute de milioane din banii AMFB.

Unde s-au dus banii, mult mai mulți? AMFB a încheiat în anul 2016 contracte de muncă pe perioadă nedeterminată cu anumiți arbitri, cam 30 la număr. Problema apare când stai de vorbă cu respectivii, care habar nu au că au semnat aceste contracte și la fel de grav că nu au încasat niciun leu de la AMFB reprezentând salarii.

Am să enumăr numele a 11 arbitrii, dintre care am vorbit direct cu 6: Băcanu Angelica, Breoi Constantin, Bolocan Ștefan, Buzea Vasile, Cucu Alexandru, Diaconu Constantin, Georgescu Robert, Georgescu Cezar, Marin Andrei, Sandu Gabriel, Stoica Mihai. În total, aceștia ar fi primit în 2016 salarii în sumă totală minimă de aproximativ 35.000 lei. Solicitați în Adunarea Generală suma exactă care a fost plătită de AMFB arbitrilor sub formă de salarii și veți avea o mare surpriză.

Totalul baremului plătit de cluburile de Liga 4 într-un sezon pentru 5 oficiali este de aproximativ 70.000 lei, deci ceea ce ar fi primit acești 11 arbitrii reprezintă cam jumătate. Însă, de exemplu, în Liga 4 doar două cluburi din 16 (acum 15) plătesc baremul direct în contul AMFB. Cel puțin așa se afirmă dinspre Spaiul Independenței. La Liga 5, nu cred că plătește cineva direct. Iar la juniori, vreo 4-5 cluburi. Deci, se ridică întrebarea unde s-au dus banii, cei 90-100.000 lei dacă nu au fost încasați de arbitri? Cine are buzunarele atât de încăpătoare? Marian Lumînare, Claudiu Baboi sau altă persoană din AMFB?

Votul de azi îi poate costa pe unii extrem de scump, mai ales că sunt cluburi care se îndreaptă împotriva AMFB inclusiv cu acțiuni penale și solicitare de daune. Când se încasează, încasează trei-patru indivizi, însă când vine sorocul la plată, plătesc toți.

Nu dormiți, întrebați unde s-au dus banii AMFB și, cel mai important, gândiți înainte să votați!

1 COMENTARIU

Comments are closed.