Acasă Sport Adunare Generală Extraordinară a AMFB convocată de azi pe mâine!

Adunare Generală Extraordinară a AMFB convocată de azi pe mâine!

679
1

Cei trei crai de la AMFB au convocat o Adunare Generală Extraordianară de azi pe mâine! În condițiile în care Adunarea Generală Ordinară anuală nu s-a întrunit încă, cu toate că termenul legal a fost depășit cu două luni!

Membrii AMFB au început de vineri să primească convocarea la Adunarea Generală Extraordinară din data de 6 aprilie 2017. Câțiva! Cei mai mulți o vor primi în cursul acestei săptămâni, cu câteva zile înainte de ședință. Iar indezirabili, probabil, după ședință…

Modul în care a fost convocată Adunarea Generală Extraordinară este în totalitate nelegal. Deoarece, convocarea unei astfel de ședințe este adusă la cunoștința membrilor cu minim trei săptămâni înainte de data la care va avea loc. În plus, este obligatoriu ca alături de Convocator și Ordinea de Zi să fie transmise și documentele ce urmează a fi supuse votului.

Consiliul Director (Comitetul Executiv) a hotărât, conform documentului anexat, pe data de 23 martie 2017, să convoace Adunarea Generală Extraordinară a AMFB și a aprobat Ordinea de Zi a acesteia. Este important acest aspect, deoarece Ordinea de Zi a Adunărilor Generale Extraordinare este aprobată sau respinsă prin vot, dar nu poate fi modificată.

Mai departe, înregistrarea convocatorului la ieșire se face pe data de 27 martie, însă la poștă ajung pe data de 28 martie ac. Deci, aceste cinci zile pierdute nu se pun la socoteala termenului legal. Nici următoarele zile nu intră în calcul, ci doar cele scurse de la data primirii corespondenței până la data ședinței.

Unii membri au aflat de ședință pe 31 martie, alții vor afla azi, iar alți de Paști. O convocare făcută, efectiv, în bătaie de joc! Un singur membru dacă nu primește în termenul legal corespondența, care trebuie să conțină convocatorul, ordinea de zi și documentele propuse spre a fi votate, are motiv temeinic să solicite în instanță invalidarea Adunării Generale și a hotărârilor adoptate. În situația de față, niciun membru nu a fost informat în termenul legal și nu a primit documentele necesare pentru a vota în cunoștință de cauză. Mai ales că documentele supuse votului nu pot fi înțelese doar aruncând un ochi în fugă, în timpul ședinței.

Despre ce documente este vorba? Să le enumerăm:

  1. Raportul Comitetului Executiv
  2. Bilanțul Contabil pe anul 2016
  3. Descărcarea de gestiune a Comitetului Executiv
  4. Raportul Comisiei de Cenzori
  5. Planul de activitate pentru anul 2017
  6. Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2017.

Nimeni, oricât de capabil ar fi, nu poate să citească, dar mai ales să înțeleagă pe deplin pentru a putea vota, în cele zeci de minute de dinaintea ședinței. Și asta în cazul fericit, dar improbabil, în care va primi în mapa de ședință aceste documente.

De ce atâta grabă, de ce atâta lipsă de transparență?

Bilanțul Contabil trebuie depus până la finalul lunii, dacă nu cumva termenul va fi din nou prelungit. Deci, se poate convoca azi, în condiții legale, o Adunare Generală Extraordinară pentru data de 27 aprilie, iar pe data de 28 aprilie poate fi depusă fără a fi depășit termenul.

Numai că, cei trei crai, acoperiți de trezorierul AMFB, au băgat mâna adânc în banii asociației, încheind contracte în mod ilegal sau în fals. Din acest motiv, întreaga operațiune, prin care cred ei că sunt exonerați de responsabilitate prin trecerea acesteia în sarcina Adunării Generale, se desfășoară pe repede-nainte. Fraierilor li se vor lua ochii și stomacul, pe principiul hai repede că arde, pentru a ridica mâna, gest prin care va fi girată toată ingineria financiară din anul 2016.

Aici doar menționez contractele de asistență juridică încheiate cu avocatul stagiar Mihail Marian și contractele de muncă pe perioadă determinată încheiate cu aproximativ 30 de arbitri.

Dragi membri ai AMFB, dacă nu doriți să mergeți la „facultate” împreună cu cei trei crai, trebuie să solicitați în scris, prin Registratura Generală a AMFB, azi, mâine, cel târziu poimâine, să vi se prezinte aceste contracte în forma lor originală și în copie la mapa de ședință, precum și plățile care au fost efectuate în baza lor. Să nu ziceți ulterior că nu ați știut pentru că v-am avertizat. Indiferent dacă am dreptate sau nu, aceste documente trebuie să fie cunoscute de toți membrii AMFB pentru a putea vota descărcarea de gestiune.

Miercuri am să vă prezint cum s-au plătit 2000 de lei avocatului stagiar Mihail Marian (acesta a încasat câteva sute de milioane în total, în baza contractelor încheiate cu AMFB) în baza unui contract cu alt obiect, dar și lista arbitrilor care ar fi încasat bani de la AMFB în baza unor contracte de muncă cu perioadă determinată. Din cei 30 de arbitri au vorbit direct cu 6 și niciunul nu a semnat un astfel de contract și nici nu a încasat bani de la AMFB, pe ștat de salarii, în 2016. Este vorba tot de câteva sute de milioane. Unde sunt banii, dacă arbitrii ale căror nume apar în contracte nu i-au luat?

Un alt aspect interesant este reprezentat chiar de hotărârea Comitetului Executiv prin care este convocată Adunarea Generală Extraordinară. Ședința având loc pe data de 23 martie 2017, Hotărârea nr.1 nu este semnată de Consatntin Giurescu, deoarece acesta se afla în Israel cu lotul U19. Asta chiar ar fi fost bomboana de pe colivă, dacă i-ar fi apărut semnătura pe document.

În schimb, Hotărârea este semnată de Ion Toma, care a susținut în fața unor oameni din fotbalul bucureștean că și-ar fi prezentat demisia și a refuzat să mai semneze documente de la începutul lunii martie. Să zicem totuși că a semnat, atâta timp cât nu își prezintă public demisia, iar AMFB susține că nu a înregistrat un astfel de document.

Diferența dintre semnătura de pe Hotărârea din 19.08.2016 și semnătura de pe Hotărârea din 23.03.2017 este atât de mare încât și un orb și-ar da seamna că cele două nu sunt executate de aceeași mână.

Acum la final, am observat că pe site-ul AMFB a apărut un anunț cu privire la Adunarea Generală Extraordinară, de un rând jumătate, fără Convocator, fără Ordine de Zi. Vă prezint în continuare ceea ce trebuia găsit încă din data de 23.03.2017 pe site-ul AMFB.

Vă spun cât se poate de sincer: e atât de groasă încât unii deja se pregătesc să se spele pe mâini.

AMFB Adunare Generală Extraordinară

1 COMENTARIU

Comments are closed.