Încă două demisii la AMFB? Doar un zvon: Toma și Giurescu au făcut pasul la offside?

1
78

E posibil ca AMFB să se afle, în acest moment, în imposibilitatea de a mai adopta hotărâri. Ion Toma și Constantin Giurescu și-ar fi înaintat demisiile și, dacă se confirmă, cvorumul de ședință în Consiliul Director nu mai poate fi întrunit. Oricum, legal, actualul Consiliu Director funcționează în dorul lelii.

AMFB / Constantin Giurescu Israel lot U19
Constantin Giurescu poate va afla că a mai semnat niște hotărâri la AMFB în timp ce se afla cu lotul U19 în Israel

Ion Toma este director al LPS Mircea Eliade și, începând cu anul 2011, șeful centrului de copii și juniori la Steaua, cea patronată de George Becali. De asemenea, Ion Toma este antrenorul satelitului din Liga 3, Steaua II.

Constantin Giurescu este vicepreședinte al ACS Sport Team, club condus de fratele său Ionuț Giurescu. De asemenea, din luna februarie ac, Constantin Giurescu a devenit membru al Comisiei Centrale de copii şi juniori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Pentru care merită toate felicitările. Prima acțiune din această postură a fost stagiul de pregătire al lotului U19 al României, desfășurat săptămâna trecută în Israel.

Doi oameni de fotbal cu multiple responsabilități, în special, la nivel de juniori. În mod cert, timpul pe care ar putea să îl aloce funcției de membru în Consiliul Director (Comitetul Executiv) al AMFB era extrem de redus. Chiar și așa, Ion Toma a venit cu câteva propuneri, dar nu a avut susținere pentru a le pune în practică.

Cei trei crai de la AMFB au profitat de situație și de fiecare dată când au avut nevoie de semnătura celor doi (trei cu Anton Doboș) i-au fugărit prin oraș cu un teanc de hârtii în brațe pentru a le smulge iscălitura. Iar când nu i-au prins i-au semnat ei. În cazul lui Constantin Giurăscu, situațiile sunt de-a dreptul hilare. Semnătura acestuia apare pe documente datate când se afla în cantonament la sute de kilometri de București sau în dreptul semnăturii sale e trecut numele fratelui, Ionuț Giurescu. Beat să fii și tot vezi că pe un document pe care îl semnezi nu e numele tău.

Una dintre mizeriile pe care Comisia de Disciplină și Etică a FRF a acceptat-o din partea AMFB în cazul Electroaparataj este documentul pe care-l prezint la final. Și anume hotărârea din data de 19.08.2016 a Comitetului Executiv prin care au fost „validate” clasamentele ediției de campionat 2015-2016. Acceptând făcătura, membrii Comisiei de Disciplină și ETICĂ a FRF sunt părtași la fals și uz de fals. Etica unora dintre membrii CDE este mai îndoielnică decât cea a unor borfași, dar pe acest subiect vom reveni cu altă ocazie.

Ce ne spune documentul prezentat? Campioana competiției Liga 4 a fost stabilită discreționar atunci când s-a decis participarea la barajul de promovare în Liga 3 (a doua jumătatea a lunii iunie), deoarece rezultatele competiției nu erau „validate” în acel moment, hotărârea fiind luată după încheierea anului competițional, la o lună și jumătate după începerea următorului an competițional, respectiv 19 august 2016.

Hotărârea este semnată de o persoană care nu face parte, în nicio situație (nici Lumânare și nici Doboș nu aveau calitate legală), din Consiliul Director: GIURESCU IONUȚ. Semnătura seamănă cu a fratelui Constantin, dar acesta era în cantonament, la Brașov. Un fals cât casa sub două aspecte! Deci, Hotărârea din 19.08.2016 este nulă și nicio competiție din sezonul 2015-2016 nu a fost de fapt „validată” de conducerea AMFB.

Ion Toma și Constantin Giurescu au fost citați ca martori, alături de Anton Doboș, în procesul pe care Marcel Paraschiv l-a intentat AMFB, după ce a fost concediat pe baza modificării organigramei. O modificare din burtă, pe care semnătura lui Anton Doboș apare, iar acesta a declarat ce avea de declarat în fața judecătorului. Toma și Giurescu nu s-au prezentat la prima citației. La următorul teremen sunt citați toți membrii Consiliului Director. Aici rămâne de văzut pe numele căror persoane vor fi emise citațiile. Pe acelea ale celor care legal formează Consiliul Director sau pe ale celor care au semnat modificarea organigramei. În orice variantă, Ion Toma, Alexandru Crișan, Mihai Florescu și Marian Rusu trebuie să vină la bară și să declare ce au de spus cu privire la ședința Consiliului Director în care s-a hotărât modificarea organigramei AMFB. Peste câteva zile, pe data de 3 aprilie 2017. În cazul în care unul dintre martori nu se va prezenta la acest termen e foarte probabil ca pentru următorul să fie citat cu mandat de aducere.

După termenul din data de 06.03.2017, Ion Toma și Constantin Giurescu și-ar fi prezentat demisiile, dar nu ar fi fost acceptate de craii Lumînare și Baboi. O prostie, evident! Demisia este unilaterală și nu necesită aprobarea nimănui. Până acum am primit doar confirmări prin terțe persoane. Însă, dacă domnii Ion Toma și Constantin Giurescu doresc, pot să confirme sau să infirme informația, implicit demisia, printr-un mail pe adresa alboiuflorin@yahoo.com, inclusiv cu documentul scanat sau fotografiat cu camera de pe mobil.

ÎNSCRISUL DEPUS DE AMFB ÎN DOSARUL 26/CD/2016 ELECTROAPARATAJ vs AMFB (această hotărâre ar fi trebuit obligatoriu publicată, conform statutului AMFB, pe site-ul oficial amfb.ro, ceea ce nu s-a întâmplat, ca și în cazul celorlalte hotărâri adoptate de Consiliul Director/Comitetul Executiv)

Hotărâre AMFB validare clasament Liga 4

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.