Iepurașul Răutăcist vine cu Vestea Cea Mare pentru fotbalul bucureștean

2
30

Iepurașul Răutăcist a venit vineri cu o veste extrem de importantă pentru fotbalul bucureștean, sub forma comunicării către părți a Sentinței Civile nr.2/03.03.2017.

Iepurașul Răutăcist
Ehhhh, what’s up, doc? Mai semnezi? Și cu banii ce făcuși?

Esența motivării: numiții Lumînare Marian și Baboia Claudiu Gabriel nu au calitate de reprezentanți ai Asociației Municipale de Fotbal București. În consecință, toate documentele semnate de cei doi în numele și pe seama AMFB nu sunt acte juridice și nu produc efecte juridice.

Numiții au încercat să scape de AFC Progresul București, membru al AMFB, printr-un artificiu. Clubul condus de Tudor Iacov a pierdut un proces, inițiat în 2015 la îndemnul lui Baboia Claudiu (cei doi fiind aliați la vremea aceea în lupta pentru intrarea în legalitate a AMFB). Prin sentința pronunțată atunci, AFC Progresul a fost obligată la plata cheltuielilor de judecată către AMFB, în valoare de 1860 lei, ulterior în urma cererii de încuvințare a executării suma a crescut la 2210 lei. Evident, AFC Progresul București nu s-a grăbit să plătească această sumă, așteptând să fie notificată legal cu privire la respectiva creanță.

Crezînd că l-a prins de picior, Baboia Claudiu deschide procedura de executare silită a creanței în numele AMFB, semnând cererea adresată executorului judecătoresc. Ulterior, AMFB cesionează creanța către o persoană fizică sub semnătura lui Lumînare Marian. Respectiva persoana fizică se adresează instanței și solicită dizolvarea AFC Progresul motivând că asociația se află în stare de insolvabilitate. Printre documentele depuse ca înscrisuri în susținerea cererii s-a aflat și încheierea dosarului de executare silită, prin care se constată că AFC Progresul nu a derulat activități economice și nu a efectuat operațiuni prin conturi la Trezorerie și două bănci comerciale. Evident, instanța  sesizează că nu sunt suficiente datele prezentate în documentul executorului judecătoresc pentru a dovedi starea de insolvabilitate (este posibil ca AFC Progresul să aibă deschise conturi la alte bănci 🙂 ).

Deci, instanța putea să respingă cererea doar în baza faptului că nu s-a făcut dovada stării de insolvabilitate, dar a considerat necesar să se pronunțe și asupra documentelor încheiate în numele și pe seama AMFB.

Practic, Lumînare Marian și Baboia Claudiu Gabriel au încercat, printr-un intermediar persoană fizică, să dizolve un membru al AMFB, cu activitate sportivă neîntreruptă din anul 2009, cel mai aprig contestatar al modului discreționar și, mai ales, ilegal în care conduc unica asociație pe ramura sportivă fotbal din București (legea sportului nu permite existența mai multor astfel de asociații).

Mișcarea nu numai că nu a dat rezultatul dorit, dar s-a și întors împotriva lor ca un bumerang. Le-a explodat glonțul pe țeavă.

Sentința Civilă nr.2/03.03.2017, executorie, confirmă ceea ce afirm de mai bine de un an, pe litera legii, negru pe alb. Și repet, pentru am și uitat a câta oară: Toate documentele semnate de Marian Lumînare și Baboia Claudiu Gabriel în numele și pe seama AMFB nu produc efecte juridice. Ce ziceam? Urzurpatori? Oh, yeah!

Iar Iepurașul Răutăcist întreabă: Cine mai poate spune acum că nu știe că cei doi nu au calitate de reprezentanți ai AMFB pînă în momentul în care vor fi înscriși, dacă vor fi înscriși, în Registrul Special al Judecătoriei Sectorului 6 și în Registrul Național? Și, mai ales, că toate documentele încheiate de cei doi în numele și pe seama AMFB sunt nule de drept, inclusiv toate contractele și actele adiționale, indiferent de ce tip. Că sunt de asistență juridică sau de muncă… Cu toată stima, domnilor avocați verificați identitatea părții cu care semnați contractele, deoarece aveți această obligație profesională.

Se aude și la FRF? Pe la Comisia de Disciplină și Etică, nimic, nimic? Greșiți, în continuare, domnilor juriști cu bună știință? Oricum și Hotărârile CDE sunt lovite de nulitate pentru că nu pot produce efecte juridice din moment ce membrii comisiei au fost numiți prin votul unor persoane care nu au calitate de reprezentant al FRF. Exact pe modelul AMFB.

Sperăm ca Iepurașul Răutăcist să vină, în curând, și cu alte vești pe măsură și să începem, în sfârșit, secarea mlaștinii din fotbalul bucureștean.

2 COMENTARII

Comments are closed.