Logica nu e punctul forte al uzurpatorilor de la AMFB. Nici la FRF situația nu se prezintă mult mai bine. Aseară eram presat de timp și nu am reușit să prezint situația absurdă creată de clanul baboilor.
Dar voi începe cu o informație proaspătă, primită astăzi. Unul dintre cei 11 arbitri pe care i-am menționat într-un articol precedent m-a contactat telefonic, contrariat. I-am explicat că știu că nu a primit niciun leu salariu de la AMFB și nici nu a semnat vreun contract de muncă pe perioadă determinată. Ceea ce este, probabil, valabil pentru marea majoritate a celor 30 de arbitri. Lista integrală o voi publica săptămâna viitoare.
Din discuția purtată au mai apărut unele informații interesante. În urmă cu mai multe lunii, în ședință, mai mulți arbitri, toți aflați pe lista respectivă printre salariați, i-au solicitat lui Marian Lumînare să îi delege și la competițiile de tip șușanea pe care le organizează și la care, într-adevăr, arbitrii sunt plătiți cu niște sume destul de frumușele. Însă, niciunul nu a pupat vreun astfel de meci. Aici mi s-a aprins un beculeț.
O astfel de competiție este InterLiga organizată, în colaborare cu FRF, pe stadionul Rocar, luat în administrare de la UNEFS de gruparea lui Lumînare în condiții dubioase. Federația alocă niște sume pentru organizare și ar fi interesant de aflat câți bani a primit AMFB și cum i-a cheltuit și justificat. Pentru ediția trecută, conform comunicatului de pe site-ul AMFB, unele meciuri au fost pasate la Romprim, păstorit tot de un membru al Comitetului Executiv. Sigur partea cea mai consistentă s-a dus în chiria terenurilor și baremele arbitrilor.
E posibil, nu spun că așa s-a întâmplat, ca baremele să fie trecute pe numele unor arbitri activi, aceasta fiind o condiție regulamentară, dar au fost încasați de persoane care au încheiat de multă vreme conturile cu această activitate. Aceeași procedură putând fi urmată și în cazul altor competiții de casă.
Justificarea pe care a primit-o interlocutorul meu de la Claudiu Baboi este de-a dreptul delirantă. Din ce știam eu acest arbitru figurează cu contracte de aproximativ 3000 lei, însă cel ce se pretinde a fi secretar general ar fi menționat suma de 4600 lei, pe contracte de două ore pentru meciurile arbitrate la Chiajna și Voluntari. Numai că la aceste cluburi arbitrul a fost de patru ori și a încasat bareme de 12 lei, pentru care a semnat chitanțe. OK, contracte de două ore, dar cum pot fi acestea valabile dacă una dintre părți nu le semnează? Iar diferența de bani e de la cer la nimic. Supărat că tot insistă cu întrebările, Baboi l-ar fi îndemnat pe arbitru să mă contacteze și să îi explic eu situația! Genial! De acord…
Pentru a înțelege, genul de documente pe care le-am consultat au intrat în posesia mai multor persoane și sunt autentice. Totuși, am ridicat public problema, cu semnul întrebării, iar AMFB avea posibilitatea să clarifice situația inclusiv la adunătura de ieri. Pentru că explicațiile trebuie să le dea cei ce au pe mână bugetul AMFB și încheie contracte în calitate de angajator.
Uite, promit solemn că săptămâna viitoare voi pune la dispoziția celor interesați două cereri tip, care doar trebuie completate cu datele personale, tipărite și depuse. Una la AMFB, în calitate de angajator și una la ITM. Vor fi solicitate fișa angajatului, copii ale contractelor de muncă încheiate în 2016 cu AMFB și sumele care figurează încasate ca salariu. Prin această verificare încrucișată se va clarifica situația. Desigur, voi publica, așa cum am mai spus, și lista persoanelor care ar putea să fie interesate de situație.
Revenind la șpăguiala de ieri, trebuie spus că a continuat și astăzi. O altă întrebare la care trebuie să răspundă AMFB este reprezentată de modul în care au intrat în posesie elementele de echipament sportiv marca JOMA. Prin sponsorizare, contract de furnizare, etc. Dacă au fost plătite cu banii asociației trebuie publicate suma totală și prețurile de achiziție.
Ieri au primit mita electorală doar membrii pe care baboii îi consideră membri afiliați ai AMFB, iar astăzi la sediu au primit mingi și membrii pe care nu-i consideră afiliați. Păi cum adică? Dintr-o sponsorizare sau din banii AMFB, baboii împart mingi pe stradă la persoane care nu fac parte din AMFB?
Apogeul ridicolului în ceea ce privește convocarea la priveghi este atins în cazul clubului Progresul. Deci, ieri, Baboi-șef a afirmat că Progresul nu este afiliat la AMFB, cu toate că mai multe instanțe, în procesele aflate pe rol, au confirmat în repetate rânduri această calitatea. Dar să trecem peste instanțe pentru baboi sunt irelevante.
Dar cine este Progresul București? Conform baboilor, campioana en-titre Liga 4 organizată de AMFB. Cum? Un club neafiliat este declarat cțștigător al unei competiții în care nu are dreptul să participe și este trimis la barajul de promovare în Liga 3 organizat de FRF? Și FRF nu zice nimic, ba mai mult confirmă statutul Progresului de câștigătoare a Ligii 4 prin Hotărârea 26/2017 a Comisiei de Disciplină și Etică?
Dracu’ să-i mai înțeleagă și să le facă freza!
Nu pot exista decât două situații și în niciuna AMFB nu arată bine
- Progresul este membru afiliat al AMFB. În acest caz, ieri, baboii i-au încălcat drepturi fundamentale, de a participa la Adunarea Generală și de a vota în cadrul acesteia.
- Progresul nu este membru afiliat al AMFB. În acest caz, clubul Electroaparataj a fost prejudiciat extrem de grav în drepturile sale, deoarece baboii s-au opus cu toate forțele, inclusiv federale, la recunoașterea titlului de campioană Liga 4, ediția 2015-2016 și i-au îngrădit dreptul de a participa la barajul de promovare în Liga 3.
Lista epitetelor care-i caracterizează pe baboi și modul lor de gândire este extrem de lungă. Pot scrie până mâine. Așa că le puteți alege după pofta inimii fără riscul să greșiți. Și cum ar spune Mircea Badea… LA PUȘCĂRIE!