Acasă Secundare Managementul corporatist sau cum să dai o gaură de 24 de milioane...

Managementul corporatist sau cum să dai o gaură de 24 de milioane în bugetul FRF

1056
0

Managementul corporatist, buna guvernanță și alte formulări pompoase sunt preferatele lui Răzvan Burleanu. Fiecare discurs construit după regulile riguroase de la Ștefan Gheorghiu conține astfel de concepte. Despre acestea președintele FRF doar a auzit la câteva cursuri, pentru că habar nu are cu ce se mănâncă.

Management corporatist - Daum, plătit pe datorie de FRF

Dovada se află în bilanțul pe anul 2016, depus ilegal de FRF înainte ca Adunarea Generală din 27 mai 2017 să îl voteze. La AMFB s-a dat șpagă în mingi pentru trecerea bilanțului, unul pozitiv, în timp ce la FRF s-a dat ciorbă de burtă și un ardei iute pentru o gaură de 24 de milioane lei!

Da, ați citit bine! Gaură (deficit) de 24 de milioane lei pentru maestrul managementului corporatist. Veniturile FRF au scăzut în 2016 cu aproximativ 30 de milioane, ceea ce arată cât de bine e văzut fotbalul românesc de către sponsori în mandatul lui Burleanu.

Pentru că au scăzut încasările, de necaz, Burleanu& Co au tocat cu 20 de milioane mai mult decât în 2015, nivelul cheltuielilor ajungând la 80 de milioane lei. Mai mult, în 2015, a existat un excedent de 24 de milioane lei, păpat și el anul trecut.

Dacă ne gândim că în 2014, FRF a avut un deficit de 20 de milioane lei, cu toate că la predarea mandatului de către Mircea Sandu în conturi s-ar fi aflat vreo 9 milioane de euroi, trebuie să ne punem întrebarea legitimă: câte guri și buzunare au conducătorii FRF? Până la urmă ce sunt ei termite sau lăcuste corporatiste?