Meciul nu s-a disputat, dar s-a desfășurat

0
1

Meciul nu a început, dar s-a desfășurat. Aceasta a fost decizia pe fond a Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal în cazul Electroaparataj vs AMFB. Nu voi intra acum în detalii, însă pentru orice om normal la cap cuvintele jucat, disputat și desfășurat sunt sinonime, atunci când sunt utilizate cu referire la un meci. Cine are dubii poate să studieze dicționarele.

Primăvara aceasta va fi extrem de interesantă în ceea ce privește activitatea AMFB, cât și cea a FRF. Unii vor avea insomnii, dacă nu le au deja de prin luna noiembrie. Tot ce am scris în ultimul an privind modul discreționar în care se comportă cei plătiți de membrii afiliați pentru a asigura un climat normal de competiție se confirmă.

Sediu AMFB disputat

De exemplu, acum aștept să intru în posesia unui ordin de ministru, care va produce un cutremur. Iar acesta va genera panică și revoltă. După cum am afirmat în numeroase rânduri, AMFB prin ceea ce face se poziționează mult în afara cadrului legal. Iar FRF acoperă ilegalitățile în loc să își exercite obligația statutară de a verifica activitatea membrilor afiliați și de a aplica sancțiunile ce se impun.

Prin hotărârea pronunțată în dosarul 26, Comisia de Disciplină și Etică a FRF (CDE) a comis multe și le vom discuta în detaliu. De exemplu, chiar dacă nici Electroaparataj, nici AMFB nu au renunțat la excepțiile ridicate, acestea fiind susținute în Concluziile Scrise, ultimul act procedural, în motivare se afirmă contrariul. În baza a ce? Doar a faptului că se dorea și o soluție pe fond? De la dorință până la urmarea procedurii firești e cale lungă.

Mai mult, în motivare, CDE opinează că AMFB a săvârșit mai multe erori de interpretare și aplicare a regulamentelor FRF. Adică, modul de lucru al AMFB nu este cel corect. Se va întâmpla ceva pentru corectarea erorilor? Nimic, pentru că FRF nu intervine. Și, astfel, este practic girat modul de lucru al AMFB. Hotărârea CDE se întinde pe 7 pagini și o voi publica integral  în materialul următor cu această temă, iar apoi o vom analiza paragraf cu paragraf.

Se ridică întrebare: De ce se teme FRF și nu încearcă să îndrepte situația de la AMFB? Răspunsul este extrem de simplu. Pentru că situația FRF nu este cu mult mai diferită de cea a AMFB.

Din această perspectivă, Hotărârea 26, rămasă definitivă, nu mai poate fi atacată pe cale sportivă. Însă, poate fi solicitată desființarea ei la Curtea de Apel București. Din păcate, Electroaparataj și-a pierdut răbdarea prin acest hățiș și nu a mai dorit să continue lupta. Mai are timp să o facă, însă personal nu o să mai intervin. De fapt, orice hotărâre pronunțată de CDE poate fi atacată la Curtea de Apel din următorul motiv, în baza art.608, alin.1 lit.c) din Codul de Procedură Civilă: tribunalul arbitral nu a fost constituit în conformitate cu convenţia arbitrală.

Pas cu pas, vom discuta aici toate aspectele și sper să încep cu obiectul dosarului 8697/2/2016 aflat pe rolul Curții de Apel București. Promit că distracția va fi maximă!