Răutăciștii îi pun piedici liderului

1
27

Președintele ales, dar imposibil de validat, al AMFB, Marian Lumînare, se plânge de răutăcisme într-un material publicat săptămâna trecută în ProSport. Răutăciștii nu îl lasă să își exercite „mandatul” în liniște spre mărețe culmi de progres în beneficiul fotbalului bucureștean.

AMFB Parteneri Zonali / Răutăciștii
Marian Lumînare și Claudiu Baboi la consfătuire cu partenerii zonali de afaceri (foto: AMFB)

Iată pasajul cu intervenția lui Lumânare referitoare la Ordinul 1073/2016 al Ministerului Tineretului și Sportului:

Cuvântul folosit de şeful AMFB pentru a sintetiza situaţia: „Răutăcisme“.

„Am contestat în instanţă, era normal să contestăm pentru că nu ne-a întrebat nimeni. Unul dintre membrii noştri afiliaţi… Mă rog… E vorba de Tudor Iacov, de la Progresul, nu-i un secret… Avem câţiva «prieteni», oameni de bine care ne-au făcut sesizare la MTS.

Am avut control, iar doamna Lipă nici n-a vrut punctul nostru de vedere. A semnat ordinul. Nici nu ne-a primit. Era noiembrie, probabil că dânsa se gândea că nici nu va continua… N-am avut cu cine să ne înţelegem. Am contestat ordinul, avem termen în aprilie“, a detaliat Lumânare pentru ProSport.

Preşedinte al AMFB de la începutul lui 2016, Lumânare dă asigurări: Nu este suspendat sezonul. Asta ar fi culmea, să lăsăm 10-12.000 de copii şi juniori fără competiţie pentru un proces! Bineînţeles că putem să organizăm competiţiile. CIS-ul a fost suspendat pe 60 de zile. În mod normal, a trecut această perioadă. Atât timp cât am contestat în instanţă, ordinul este suspendat de drept până la soluţionarea definitivă“.

Lumânare a fost completat, în mod profesionist, de Mihai Marian, avocat stagiar, jurist al AMFB: „Nu s-a suspendat dreptul de organizare a competiţiilor, ci s-a suspendat recunoaşterea de către MTS a AMFB ca şi asociaţie municipală pe ramură sportivă“.

Total de acord cu ultimul punct de vedere. AMFB poate să organizeze competiții la iarbă verde, naturală sau sintetică, numai că rezultatele nu pot fi omologate, deoarece acestea nu sunt recunoscute ca rezultate sportive.

În concluzie, toți cei care se ridică și le spun celor trei crai de la AMFB (Lumânare, Baboi, M. Marian) că fac ilegalități precum respiră sunt niște răi și niște fameni, se dedau la răutăcisme. Ce mai, niște răutăciști!

Cine sunt răutăciștii? Păi, să-i luăm pe rând:

  1. Niște membri afiliați ai AMFB, cel mai vizibil fiind Tudor Iacov, acuzat de Lumînare că dorește să-i ia locul (de parcă ar fi al lui, moștenit de la opaiț).
  2. Niște juriști, care atacă unele dintre ilegalitățile comise de AMFB (și nu vorbim doar de ultimul an)
  3. Niște foști angajați
  4. Niște foști membri din conducerea AMFB
  5. Niște jurnaliști, aceia puțini care sunt preocupați de ce se întâmplă la baza fotbalului.
  6. Niște instituții ale statului, precum MTS, care au printre atribuții să controleze activitatea asociațiilor județene pe ramură sportivă
  7. Niște instanțe, iar judecătorii sunt cei mai răutăciști dintre toți răutăciștii

 

Din acest ultim punct de vedere, azi a fost zi mare la Tribunalul București. Răutăciștii l-au tras de mânecă destul de tare pe tovarășul Lumînare. Răutăcisme extreme la adresa liderului din Splaiul Independenței. Nu intru în amănunte, nu acum. Am un sentiment mult prea plăcut de liniște, de confirmare. După ce MTS le-a luat băieților jucăria, acum o instanță face lumină, pas cu pas, cu privire la un aspect important din activitatea AMFB, care în final, probabil, se va dovedi nelegal: modificarea organigramei.

Dacă anul acesta vor intra în scenă și ultimii răutăciști va fi cu siguranță stop joc pentru cei care au confiscat AMFB și au transformat-o în propriul SRL. Ne referim, desigur, la inspectorii ANAF și organele de cercetare penală. După cum se poate observa și din Ordinul MTS 1073/2016 nicio instituție a statului nu a fost informată cu privire la schimbare sediului AMFB.

Cei din conducere (Consiliul Director) aveau termen 15 zile să facă declarația către Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Direcția pentru Sport și Tineret București (DSTB) și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Sediul AMFB se află, după data de 23.07.2015, în Splaiul Independenței nr.315-317, sector 6. Ministerul Tineretului și Sportului crede că aceasta este doar adresă de corespondență, iar sediul se află pe strada Titu Maiorescu la numărul 15, sector 2. Scris negru pe alb în articolul 1 al Ordinului 1073.

În acest timp, ANAF crede că sediul AMFB se află pe strada Gheorghe Manu la numărul 7, sector 1. Cel puțin așa reiese din datele prezentate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

De ce au omis cei din conducerea AMFB să informeze ANAF cu privire la schimbarea sediului, produsă prin Încheierea finală a Judecătoriei Sectorului 3, în dosarul 16372/303/2015, din data de 23.07.2015? Evident, pentru că nu suportă controalele de niciun fel. Iar la schimbarea sediului dintr-un sector în altul se declanșează automat două controale.

În urmă cu o săptămână, Lumînare și Baboi au participat la o consfătuire cu partenerii zonali de afaceri (foto). Mașinuța de produs bani e reprezentată fără îndoială de competițiile pentru copii și de aceea cei doi nu vor să înțeleagă că AMFB nu poate ceda competența de organizare către entități private. AMFB trebuie să își asume întreaga responsabilitate. „Partenerii zonali” pot pune la dispoziție bazele pe care le administrează în niște condiții mai avantajoase, dar în niciun caz nu se pot erija în organizatori. Adică, în principal, să încaseze taxele de participare.

Toți banii trebuie să treacă prin contul AMFB și din acesta să fie plătite chiriile și celelalte cheltuieli aferente competițiilor de copii. De altfel, au fost cluburi dispuse să asigure toate condițiile gratuit pentru anumite grupe, însă propunerile nici nu au fost luate în seamă. Asta înseamnă să fii… răutăcist.

Vom reveni, pentru că acest subiect e imposibil de epuizat, chiar și când craii nu vor mai fi la butoane.

1 COMENTARIU

Comments are closed.