Evenimentele din ultimele zile conduc către o concluzie logică: Burlescu tremură de frică! Chiar dacă are încă un suport solid, președintele în funcție al FRF simte în ceafă o răsuflare rece. Cea a sprijinului politic de care se bucură Lupescu.

FRF Burlescu, Stângescu, Vișan și Bodescu
Burlescu, Adi Stângescu, Vișan și Bodescu îi sapă groapa lui Ioan Angelo Lupescu

Nu întâmplător, pe propriul site, s-a apucat să publice date confidențiale din contractele încheiate de FRF între anii 2006 și 2011. Perioadă în care contra-candidatul a deținut funcția de director general la Casa Fotbalului.

Să facem un mic pariu plecând de la următorul scenariu previzibil. În ultima ședință a Comitetului Executiv al FRF, Auraș Brașoveanu sau oricare al membru se va ridica și va solicita sancționarea lui Lupescu. Pentru conflict de interese, pentru prejudicii aduse FRF sau pentru că a trecut pe roșu.

STÂNGESCU ÎL VA LOVI PE LUPESCU CU AJUTORUL COMISIILOR

Radu Vișan, secretarul general, va sesiza Comisia lui Marin Cernat și Disciplina va dicta o sancțiune împotriva fostului oficial UEFA. Aceasta va fi pusă în aplicare și va duce la invalidarea candidaturii lui Lupescu. Până la un eventual recurs, alegerile sunt gata. Nici nu mai contează dacă sancțiunea va rămâne definitivă sau nu.

Până la urmă, Ioan Angelo Lupescu chiar a încălcat Codul Etic și merită pus la index pentru o perioadă de minim 5 ani. Însă, să nu uităm că, de aceeași sancțiune trebuie să se bucure și Burlescu, pentru exact aceleași abateri. Însă, cel din urmă are avantajul tactic de a se afla la butoanele organizării Adunării Generale de pe 18 aprilie.

Aceasta este ultima carte pe care o mai are Burlescu în mânecă. Dacă nu o joacă va pierde cel mai tare post/job din România. În ultimii 4 ani, s-a învățat cu bani mulți și sevrajul se va instala repede din momentul în care va fi deconectat de la perfuzia bugetului FRF.

Astfel, următoarele patru săptămâni se anunță extrem de intense și bogate în evenimente.